Dagens suppe
I dag har vi arbejdet med forskellige båltilberednings teknikker.
Vores gruppe tilberedte en rigtig simre suppe på bålkomfur og bananpandekager på en gas Trangia
Her ses bålkomfuret, en lille sød sag. Der er en rist i bunden, hvor tynde stykker brænde er startskudet til at få gang i komfuret.
Medens der hygges brænde, er vi et par stykker der piller, renser og skyller grønsager, for efterfølgende at skære det hele i mundrette stykker;
Hvidløg, løg, porrer, kartofler, gulerødder og jordskokker for ikke at glemme.
Først svitsede vi hvidløg, løg og porrer rigtig godt i madolie. Herefter kom vi gulerødder og jordskokker i, sammen med et par terninger bouillon, salt og peber, samt vand.
Vi havde lidt for god tid, men fordelen var at suppen kogte så længe at kartoflerne jævnede suppen. Og den stod og kogte sig til en rigtig smagfuld sag.
Banankager på trangia
Egentlig begyndte vi dagen med at definere og sætte ord på en ørred, fx;
- har den glinsende skind, den er mørk for oven og lys forneden, en linje hen ad siden
- den har finner; rygfine, halefinne, fedtfinne, gatfinne, bugfinne osv.
- næsebor og øjne, mund, gæller osv.
fx var dette billede en god hjælp
Her dessikerer vi ørreden og undersøger hvordan den ser ud indeni, undersøger og definerer ligeledes
Hejsa - vi kiggede lige forbi. Er spændt på at følge med i jeres biotoper og friluftslivsturen
SvarSlet