Dagens suppe

I dag har vi arbejdet med forskellige båltilberednings teknikker. 

Vores gruppe tilberedte en rigtig simre suppe på bålkomfur og bananpandekager på en gas Trangia


 
Der blev kløvet brænde - Tynde stykker så der kommer hurtigt gang i komfuret.
Der tændes op med fintsnittede stykker træ

Her ses bålkomfuret, en lille sød sag. Der er en rist i bunden, hvor tynde stykker brænde er startskudet til at få gang i komfuret.

 Medens der hygges brænde, er vi et par stykker der piller, renser og skyller grønsager, for efterfølgende at skære det hele i mundrette stykker;

Hvidløg, løg, porrer, kartofler, gulerødder og jordskokker for ikke at glemme. 

 Først svitsede vi hvidløg, løg og porrer rigtig godt i madolie. Herefter kom vi gulerødder og jordskokker i, sammen med et par terninger bouillon, salt og peber, samt vand.

Vi havde lidt for god tid, men fordelen var at suppen kogte så længe at kartoflerne jævnede suppen. Og den stod og kogte sig til en rigtig smagfuld sag.

Banankager på trangia

Egentlig begyndte vi dagen med at definere og sætte ord på en ørred, fx; 

  • har den glinsende skind, den er mørk for oven og lys forneden, en linje hen ad siden
  • den har finner; rygfine, halefinne, fedtfinne, gatfinne, bugfinne osv.
  •  næsebor og øjne, mund, gæller osv.

fx var dette billede en god hjælp

Her dessikerer vi ørreden og undersøger hvordan den ser ud indeni, undersøger og definerer ligeledes


To af ørrederne havnede i en rygeovn og de sidste to blev pakket ind i dej af vand og mel, og bagt på gløder. 
Det var der en anden gruppe der tog sig af.
 
Herudover blev der bagt boller og 2 forskellige kager i en hollænderovn. 
Alle herlighederne ses her
 

 

 
 

Kommentarer

  1. Hejsa - vi kiggede lige forbi. Er spændt på at følge med i jeres biotoper og friluftslivsturen

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Planteholdsopgave - Fælles for Dorthe og Anne - 2

Annes Planteholdsopdatering og overvejelser uge 11