Ravtur efter stormen.


Naturen er alle steder og ved vandet er der en særlig energi for mig. Havets brusen, og duften af saltvand og tang sender mig tilbage til min barndom. Ved vandet har jeg haft mange oplevelser. 

Som beskrevet (ejbye-Ernst & Stokholm, s 61) har jeg lært det både gennem kropslig viden, lært ved at mærke forskel på sten og rav, men også katalog viden hvor jeg har lært hvor det kommer fra, hvornår man kan finde det og hvor henne rav er. Gennem dialogisk viden har jeg hørt erfaringer fra andre der har fundet rav, hvordan det kan se anderledes ud, findes andre steder. Dette kan formidles til en målgruppe, og derudover kan man få gode snakke over en gåtur ved vandet, man er ikke i direkte kontakt, men sammen om at se og være i naturen. 

Efter (lidt under) stormen Malik, tænkte jeg at der kunne findes rav. Jeg kørte til Ristinge strand på Langeland. 





Det blæste stadig en del og det var højvande. Der var en del tang skyllet op på stranden, og det er her rav kan gemme sig. Det er let, og sidder ofte i tang sammen med skaller. 



Jeg fandt en del glasskår der har ligget i vandet og blevet slebet, men kun en lille ravklump. Jeg tænker det er for tideligt at finde mere. Når vandet trækker sig tilbage om et par dage vil det være nemmere at finde. 



Glasset kan bruges til spille brikker, fx 3 på stribe, eller Mølle&dam. Modstander kan have fx flotte sten, vættelys, rav, eller hvad man synes er sjovt at finde ved vandet. Man kan sy en lille pose til sine egne spillebrikker. Med målgruppen kan jeg være nysgerrig på hvad vi ellers vil bruge det til. 

Rav er forstenet harpiks fra nåle- og løvtræer. Det har ligget i jorden i 30-50 millioner år under pres. Der findes flere farver men det kendte i Danmark er fra gult til brunt. Man kan bruge en rav-lygte (UV lys) ved skumring og her vil rav´et lyse op. Ellers kan man teste rav i et glas saltvand (1 dl vand/16 g salt), og rav vil flyde. Rav kan findes ved alle danske kyster men ofte ved vestkysten (samvirke.dk).







slebet glas, vættelys, granitsten, flintesten med hul, forstenet søpindsvin. Alt fundet ved vandet. Det kan udgøre spillebrikker. (https://samvirke.dk/artikler/samvirke-stener-find-sten-paa-stranden#slide-12)

Her er en bakke fra tomater malet guld på den ene side, den anden er sort. Der er tegnet streger til 3-på-stribe-spil. 




Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Udviklings opgave 1

Annes Udviklingsopgave 1

Biotop - Indsamling af dyr